Digitaal versturen van facturen

Sinds 1 januari 2014 stellen steeds meer bedrijven ondernemers min of meer verplicht om facturen digitaal in te dienen. Kan natuurlijk heel handig zijn, maar er zijn ook een aantal zaken waarop gelet moet worden om problemen te voorkomen.

 

De tijd dat facturen standaard per post werden verstuurd lijkt steeds verder achter ons te liggen. Steeds meer bedrijven stappen dan ook over op het online versturen en verwerken van facturen. Tegelijkertijd zijn er nog een hoop ondernemers die hun facturen in Word of Excel maken en met die (onveilige) opmaak versturen. Lijkt misschien geen probleem, maar kan wel degelijk vervelende gevolgen hebben.

Want wist u dat facturen die in Word of Excel zijn opgesteld vaak aan te passen zijn door de ontvanger?

Dit betekent dus ook dat de bedragen op de factuur aangepast kunnen worden. Of wat als de ontvanger een andere versie van het (of zelfs geen) Office pakket heeft? Dan wordt de factuur onleesbaar of ziet deze er zeer slordig uit. Niet bepaald in lijn met de professionele uitstraling die u ongetwijfeld nastreeft.

 

Met het online factuurprogramma van Webfactuur voorkomt u deze problemen. Facturen stelt u binnen enkele klikken samen en worden opgemaakt in een standaard pdf formaat. Zo oogt de factuur niet alleen professioneel, maar is hij ook onwijzigbaar. Wel zo handig.

 

Zelf de mogelijkheden proberen?

Bekijk direct onze online facturatiepakketten of neem contact op voor meer informatie.

< Naar blog overzicht