voorbeeld factuur

Ben jij opzoek naar een Voorbeeld Factuur voor Word/Excel? [Download Nu Gratis Voorbeeld Factuur]

Als ( ZZP) ondernemer ben je verplicht een goede administratie bij te houden. Een klus waar niet veel ondernemers op zitten te wachten. Tijdrovend en kostbaar, zodat veel bedrijven dit overlaten aan accountants. Het maken en versturen van facturen is zeer belangrijk voor een ondernemer, een klein foutje kan bijvoorbeeld al grote gevolgen hebben. Alhoewel elke klant anders is, dienen je facturen wel te voldoen aan de eisen die de Belastingdienst stelt. Hieronder kun je gratis een voorbeeld factuur downloaden voor Word en Excel.


Voldoe je niet aan deze eisen? Dan riskeer je (mogelijk) forse boetes. Iets wat je natuurlijk wil voorkomen. Maar wat moet er allemaal op een factuur staan? En hoe kun je voorkomen dat het opstellen van een factuur enorm veel tijd kost?

“Wist je dat je een boete riskeert van meer dan € 5000 per verkeerd verstuurde factuur?”

Hoe ziet een goede factuur eruit?

Om te voldoen aan de eisen van de Belastingdienst, zijn er een aantal zaken die verplicht op een factuur moeten staan. Op elke factuur dient te staan:

 • Volledige naam en die van de afnemer
  Je vermeldt de juridische naam. De handelsnaam mag ook, als die in combinatie met het adres en woonplaats bij de Kamer van Koophandel is geregistreerd. Bij fiscale eenheden is het gebruikelijk dat de naam van het onderdeel dat de prestatie levert op de factuur staat.
 • Volledige adres en dat van de afnemer
  Je vermeldt het adres waar de onderneming feitelijk is gevestigd. Vermelding van alleen een postbusnummer is niet voldoende.
 • BTW-nummer. Bij fiscale eenheden is dat het btw-nummer van het onderdeel dat de prestatie levert.
 • KvK-nummer
 • De datum waarop de factuur is uitgereikt
 • Uniek volgnummer (factuur nummer)
 • Een omschrijving van de goederen of diensten die je hebt geleverd
 • Het aantal geleverde goederen of diensten
 • De datum waarop de goederen of diensten zijn geleverd, of de datum van een vooruitbetaling
 • Het bedrag dat je in rekening brengt, exclusief btw. Lever je prestaties met verschillende btw-tarieven? Vermeld dan de aparte bedragen. Neem daarnaast de eenheidsprijs op, als dit van toepassing is.
 • BTW-tarief dat je in rekening brengt
 • BTW-bedrag

Er zijn uitzonderingen op deze regels, deze kun je vinden op de ​website van de Belastingdienst.


LET OP: Voor digitale facturen geldt bovendien dat deze niet aangepast kunnen worden door de ontvanger. Het is daarom verstandig om deze in pdf-formaat te versturen.

Voorbeeld-Factuur voor Word/Excel

DOWNLOAD NU GRATIS VOORBEELD-FACTUUR

Een goede factuur voorkomt boetes

De belastingdienst kan boetes opleggen wanneer je een fout maakt in je factuur. Deze boete kan oplopen tot ruim 5000 euro of de Belastingdienst kan je recht op vooraftrek van btw intrekken, zodat het de moeite loont om van tevoren goed na te denken over je factuur en deze te laten voldoen aan de wettelijke eisen.


Daarom is het verstandig om te zorgen voor een goede factuur indeling, zodat je niet teveel tijd kwijt bent aan de rompslomp die komt kijken bij het maken van facturen én zodat je voldoet aan alle eisen en dus vervelende gevolgen voorkomt. Download nu Gratis - Voorbeeld Factuur voor Word/Excel 


Is er toch een fout in een factuur geslopen? Dan is het van belang zo snel mogelijk een creditfactuur te versturen naar je afnemer, om er zo voor te zorgen dat de fout meteen hersteld wordt. Een (online) facturatieprogramma kan ervoor zorgen dat de kans op fouten verkleind wordt, omdat een groot deel van de wettelijk vereiste informatie automatisch op de factuur staat.

Nooit meer administratie zorgen

“het maken van facturen was altijd een tijdrovend en vervelend karwei.
Dankzij het facturatieprogramma van Webfactuur verstuur ik nu makkelijk en foutloos al mijn facturen: geweldig!”

Otto van Duijnhoven

Factuur maken in Word of Excel?

Natuurlijk kun je zelf aan de slag gaan en een factuur maken in bijvoorbeeld Word of Excel. Nadeel hiervan is dat je elke keer dat je een factuur verstuurd elk veld handmatig aan moet passen waardoor mogelijk sneller fouten gemaakt worden en dat je het overzicht al snel kwijtraakt, doordat je per factuur je administratie moet wijzigen. Let daarom extra goed op voordat je de factuur opslaat.

Conclusie

Als ondernemer wil je dus voorkomen dat je veel tijd kwijt bent aan het maken en versturen van facturen. Daarnaast wil je zo min mogelijk administratieve rompslomp hebben, zonder dat je fouten maakt die kunnen leiden tot boetes of intrekken van je recht op btw aftrek.
Maar ook bij het maken en versturen van facturen geldt dat haastigheid vaak leidt tot het maken van fouten. Fouten die, zoals hierboven te lezen, heel kostbaar kunnen zijn.


Met andere woorden zorg er altijd voor dat de factuur voldoet aan de factuur eisen zodat je geen boete krijgt. Dit kan handmatige in Word of Excel of geheel automatisch via een facturatie pakket.​


Wil je Webfatuur online factureringsprogramma proberen? Dit kan helemaal gratis.

Gratis online Factuur Programma

Webfactuur gratis proberen?

Dankzij het Webfactuur.nl online facturatieprogramma kun je gemakkelijk en veilig facturen maken, versturen en opslaan. Met onze pakketten kun je daarnaast al je facturen opslaan op een centrale plek, zodat je altijd een goed overzicht hebt van je facturen.


Pakket 1 is helemaal gratis, en blijft altijd gratis. Wil je daarnaast je mogelijkheden uitbreiden? Dan kun je altijd gratis upgraden naar pakket 2 of 3. Bekijk webfactuur pakketten


Webfactuur is maandelijks opzegbaar zodat je niet vast zit aan een contract.

Wil jij webfactuur online Facturen proberen?

Webfactuur Gratis Proberen - 0 euro p/m

ZZP'er, maak jij nog facturen in Word / Excel?

Stel je voor, Nooit meer facturen zoeken.
Facturen altijd veilig op 1 plek opslaan.
- GRATIS online Factuur - Programma

Webfactuur is speciaal voor ZZP'ers ontwikkeld om makkelijk en snel facturen te maken. Daardoor kun jij volledig richten op je bedrijf.Webfactuur heeft in totaal 3 pakketten.


 1. Pakket 1 Altijd Gratis = 0 euro per maand
 2. Pakket 2 Standaard = 7,50 euro per maand (90 p/j)
 3. Pakket 3 Uitgebreid = 12,50 per maand (150 p/j)


Voordelen van Webfactuur.nl


 • Tijd besparen door snel factureren
 • Onbeperkt offertes versturen
 • Alles op 1 plek veilig bewaren en terugvinden
 • Overzicht van de BTW aangifte
 • Makkelijk overdragen naar een boekhouder
 • Upgraden kan altijd Kosteloos
 • Uren registratie
 • Abonnementen automatisch factureren
 • Maandelijks opzegbaar

Webfactuur wordt al dagelijks gebruikt door meer dan 1350 ondernemers.


Laat je verassen hoe makkelijk en simpel jij online facturen kan sturen naar jouw klanten en niet uren bezig bent met de facturen.


Meld je nu gratis aan.

< Naar blog overzicht